• Τα κοσμήματα frandeviv κατασκευάζονται από ασήμι 925.

Το ασήμι 925 αποτελείται από 92,5% καθαρό ασήμι και 7,5% από άλλα μέταλλα γεγονός που βοηθάει στην επεξεργασία του. Η επιλογή μας στράφηκε στο ασήμι 925 διότι είναι ένα μέταλλο μαλακό και ευέλικτο για την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Φημίζεται για την ανθεκτικότητα  του αλλά και για την λάμψη που προσφέρει. Για αυτό και θεωρείται από τις καλύτερες αγορές γιατί θα κρατήσει για πάντα. Το ασήμι από την φύση του τείνει να μαυρίζει σταδιακά λόγω της επαφής του με την ατμόσφαιρα, χωρίς όμως αυτό να είναι μη αναστρέψιμο.

Για να κρατήσετε τα κοσμήματα σας στην αρχική  λάμψη και γυαλάδα σας έχουμε ετοιμάσει μερικά ενδεικτικά tips φροντίδαs  :

  • Είναι καλό να αφαιρείτετα κοσμήματα πριν από τον ύπνο ή οποιαδήποτε σωματική άσκηση. Το pH του δέρματος επηρεάζει τα κοσμήματα και μπορεί να χάσουν την λάμψη τους.
  • Συνίσταται να απομακρύνετε τα κοσμήματά από υγρά στοιχεία όπως : το νερό, το θαλασσινό νερό, το χλώριο, αρώματα, κρέμες χεριών και σώματος.
  • Κρατήστε τα κοσμήματά μακριά από την υγρασία αλλά και την θερμότητα του ηλίου.
  • Χρησιμοποιώ κοσμηματοθήκη με μαλακή επένδυση για την καλύτερη συντήρηση και την αποφυγή τριβών.• Σε περίπτωση που τα κοσμήματα σας μαυρίσουν τοποθετήστε σε ένα μπολ ζεστό νερό με λίγη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε τα για να γίνει ένα μείγμα. Τοποθετήστε τα κοσμήματα  μέσα στο μείγμα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Στη συνεχεια αφερέστε τα από το μπολ, καθαρίστε τα απαλά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και  ξεπλύνετε τα με καθαρό νερο. Τέλος σκουπίστε τα κοσμήματα σας με ένα μαλάκο στέγνο πανί.

 

*** Σε περίπτωση που χρειαστεί το εργαστήριο μας αναλαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα για τον καθαρισμό των κοσμημάτων frandeviv Για οποιαδήποτε διευκρινίση επικοινωνήστε μαζί μας !